top of page

Extracció de Ludwigia peploides al riu Onyar

El dissabte 10 de novembre, un total de 22 voluntaris ens vam trobar al riu Onyar per realitzar una tasca d'extracció de Ludwigia pewploides, dins el programa de voluntariat de la Fundación biodiversidad, tal i com ja es va fer a l'octubre de 2018 i en altres activitats de voluntariat que realitzem des de l'entitat.

La Ludwigia peploides és un hidròfit d’origen americà introduït a França amb finalitats ornamentals, ràpidament naturalitzat i que, des de llavors, ha anat ampliant la seva distribució a Europa. Actualment és una de les plantes més invasores dels rius francesos, com el Roine o el Loira. Floreix abundosament a l’estiu. Presenta una gran capacitat de dispersió a través de llavors que germinen fàcilment.

Per començar el dia, la Bet, va fer una dinàmica sobre el funcionament de l'ecosistema de bosc de ribera i va explicar la importància de la seva conservació.

També es va aprofitar per realitzar una mica de recollidad de deixalles de l'entorn del riu, que això sempre es necessari i no costa gens!

Es van recollir dos sacs sencers de ludwigia, els participants van concloure que calia fer més jornades d'aquest tipus amb potser altres mecanismes, doncs era molt dificultòs extreure la planta amb la gran quantitat de sediments que hi havia entre les tiges.

Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay etiquetas aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page