Els amfibis colonitzen la bassa de nova creació de Mas Ascarnó.

El 25 d'abril es van detectar milers de capgrossos de gripau corredor que havien eclosionat de l'ou recentment, molt bona notícia per la finca en custòdia de la Sorellona. Podem dir que hem aconseguit crear un nou hàbitat aquàtic per la conservació de les poblacions d'amfibis de la zona. De moment s'hi ha reproduït una espècie, però ja s'ha escoltat alguna reineta cantant a les rodalies de la bassa. Poc a poc s'anirà emplenant de vida!

Introducció al món dels amfibis

Ja tenim aquí la primera edició d'introducció al món dels amfibis! Dies 5 i 6 de maig del 2018 de la mà del nostre herptòleg preferit, Iago Pèrez. El curs inclou sessions de camp i 3 hores de sessions teòriques.

DESCOBERTA DE TUDELA AMB ELS 6 SENTITS

Tot i la pluja, un grup de 51 persones, amants de la natura i molt valentes ens vam trobar al Paratge de Tudela al Parc Natural de Cap de Creus. Les condicions meteorològiques no van aconseguir que ningú perdés el sentit de l’humor i vam començar el dia fent una breu introducció del Parc i posant a prova el sisè sentit, i el més important quan sortim d’excursió a la natura: el sentit comú. Entre el camell i l’àliga vam descobrir el procés de formació dels esquists i les pegmatites i ens vam transportar milions d’anys ençà. Mentre anàvem avançant en l’itinerari vam observar els minerals i tocar les roques erosionades pel vent i l’aigua del mar. A més, també vam flairar algunes plantes aromàti

Nova bassa a la finca Mas Ascarnó

Seguint amb el projcte de restauració ambients aquàtics, s'ha realitzat una nova actuació de creació d'un nou hàbitat aquàtic temporal a la finca en custòdia Mas Ascarnó, finançat per la fundació ANDRENA i el projecte LIBERA, amb l'objectiu d'afavorir les poblacions d'amfibis i altres animals aquàtics de la zona. Encara queda feina per fer, però avancem a pas ferm!

Inscripcions als campaments de natura obertes

A la Sorellona ja tenim l'estiu prepara't només falten les vostres inscripcions! Aquest any tenim moltes propostes per a tots els gustos. Campaments al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, al Cap de Creus, a l'Alt Pirineu, al Cadí Moixeró, Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Delta de l'Ebre, Estany de Banyoles, i les Guillereies i Montseny