top of page

DESCOBERTA DE TUDELA AMB ELS 6 SENTITS

Tot i la pluja, un grup de 51 persones, amants de la natura i molt valentes ens vam trobar al Paratge de Tudela al Parc Natural de Cap de Creus.

Les condicions meteorològiques no van aconseguir que ningú perdés el sentit de l’humor i vam començar el dia fent una breu introducció del Parc i posant a prova el sisè sentit, i el més important quan sortim d’excursió a la natura: el sentit comú.

Entre el camell i l’àliga vam descobrir el procés de formació dels esquists i les pegmatites i ens vam transportar milions d’anys ençà. Mentre anàvem avançant en l’itinerari vam observar els minerals i tocar les roques erosionades pel vent i l’aigua del mar. A més, també vam flairar algunes plantes aromàtiques i identificar les espècies més comunes moltes d’elles florides i molt boniques.

Pel camí vam reflexionar sobre la urbanització de paratges com aquest i de la importància dels projectes de deconstrucció per a recuperar espais tant especials. Més endavant, vam jugar a buscar formes d’animals a les roques i inclús alguns van fer com Dalí i van pintar un quadre inspirats per aquest relleu tant singular. No hi ha lloc millor per potenciar el tacte entre roques magmàtiques i metamòrfiques amb erosions tant peculiars.

Finalment, a Culip vam poder gaudir dels sons de la natura: el mar, el vent, la pluja, els còdols de la platja i inclús algun ocellet refilant.

Moltes gràcies a tots els participants pel bon humor, va ser un matí de diumenge ben diferent!

Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page