top of page

DESCOBERTA DE TUDELA AMB ELS 6 SENTITS

Tot i la pluja, un grup de 51 persones, amants de la natura i molt valentes ens vam trobar al Paratge de Tudela al Parc Natural de Cap de Creus.

Les condicions meteorològiques no van aconseguir que ningú perdés el sentit de l’humor i vam començar el dia fent una breu introducció del Parc i posant a prova el sisè sentit, i el més important quan sortim d’excursió a la natura: el sentit comú.

Entre el camell i l’àliga vam descobrir el procés de formació dels esquists i les pegmatites i ens vam transportar milions d’anys ençà. Mentre anàvem avançant en l’itinerari vam observar els minerals i tocar les roques erosionades pel vent i l’aigua del mar. A més, també vam flairar algunes plantes aromàtiques i identificar les espècies més comunes moltes d’elles florides i molt boniques.

Pel camí vam reflexionar sobre la urbanització de paratges com aquest i de la importància dels projectes de deconstrucció per a recuperar espais tant especials. Més endavant, vam jugar a buscar formes d’animals a les roques i inclús alguns van fer com Dalí i van pintar un quadre inspirats per aquest relleu tant singular. No hi ha lloc millor per potenciar el tacte entre roques magmàtiques i metamòrfiques amb erosions tant peculiars.

Finalment, a Culip vam poder gaudir dels sons de la natura: el mar, el vent, la pluja, els còdols de la platja i inclús algun ocellet refilant.

Moltes gràcies a tots els participants pel bon humor, va ser un matí de diumenge ben diferent!

Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes