top of page

Conservació basses temporals mediterrànies a les Riberes del Baix Ter

El dissabte 16 de juny a les 10h del matí, un total de 10 voluntaris, 1 tècnic de la Sorellona i 1 tècnica del Consorci del Ter, en vam trobar a Bescanó, municipi dins del espai Natura 2000 “Ribes del Baix Ter” per realitzar una neteja de l’entorn i mesurar la qualitat de l’aigua segons l’anàlisi de taxons de macroinvertebrats de l’espai “Ribes del Baix Ter”, dins de la Xarxa Natura 2000, custodiada pel Consorci del Ter.

L’objectiu de la jornada va ser millorar l’estat de conservació de l’ecosistema riberenc mitjançant la recollida manual de tot tipus de deixalles, que han sigut portades per les aigües del riu i s’han quedat encallades als marges. A més, s’ha aprofitat per sensibilitzar als i les participants explicant com els macroinvertebrats aquàtics poden servir com a bioindicadors per conèixer la qualitat de l’aigua.

Primer es van repartir sacs i guants als i les participants, es van fer grups de 3 o 4 persones i es van recollir el màxim de deixalles possibles. A mig matí es va fer una pausa per esmorzar. Seguidament el tècnic de la Sorellona va fer una breu explicació sobre perquè els macroinvertebrats aquàtics són bioindicadors de la qualitat de l’aigua. També s va explicar com localitzar els macroinvertebrats, i a continuació es van repetir botes d’aigua i safates per fer el mostreig d’aquesta fauna.

Tots els participants van acabar agraïts i més conscients de la importància de mantenir l’ecosistema fluvial lliure de deixalles i substàncies químiques que desequilibren les comunitats de fauna i flora que habiten en aquest.

Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page