top of page

Recuperem la bassa de Can Rufí.

Dissabte 26 de maig de 2018, un grup de 17 persones van assistir a l'activitat "Recuperem la bassa de Can Rufí", en el marc de la Setmana de la Natura.

La jornada va començár amb una breu explicació sobre la història de la bassa i les actuacions que s'estan reaitzant des de l'octubre de 2017 gràcies al fons rebut per la Fundació Andrena, posant èmfasi a la problemàtica de les espècies exòtiques.

Un cop situats, vam retirar les dues tortugues exòtiques que havien caigut a la trampa instal·lada a la bassa, a més es van capturar 12 larves de gripau d'esperons caigudes a una segona trampa, i es va explicar la importància de la reproducció d'aquesta espècie a la bassa.

Després es van explicar diferències entre les tortugues autòctones i les exòtiques, com sexarles, etc...

I abans de posar-nos a fer la feina més física, vam fer parda per agafar forces amb un bon esmorzar i a treballar! A última hora del matí es va procedir a plantar vegetació aquàtica a la bassa.

Va ser un matí molt agradable i productiu. Esperem que la vegetació aquàtica plantada ajudi a la recuperació de la fauna autòctona d'aquesta bassa.

Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes