top of page

GiroNat
Gir cap a una ciutat més verda, resilient i saludable

El projecte GiroNat és un projecte finançat pels fons europeus Next Generation a través de la Fundación Biodiversidad. L’objectiu principal és fer un gir de 180º per transformar Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable. El projecte ha començat l’octubre de 2022 i acabarà el desembre de 2025. 

El projecte està liderat per l’Ajuntament de Girona, i La Sorellona hi participa com a soci juntament amb la Universitat de Girona (UdG), la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN), SEO Birdlife i l’Institut de Recerca de l’Aigua (ICRA). 


Totes les actuacions s’emmarcaran dins de 3 eixos: la planificació, la renaturalització i les accions transversals. En l’eix de planificació, es farà una diagnosi de l’estat actual de la infraestructura, verda, la infraestructura blava i la biodiversitat, així com una planificació estratègica per els pròxims 15 anys que emmarqui totes les accions del projecte i les línies de treball futures.


En les accions de renaturalització el projecte contempla, entre d’altres, la recuperació de la connectivitat fluvial mitjançant passos de peixos, recuperació del bosc de ribera, el control de les espècies exòtiques invasores, la creació i renaturalització de basses i punts d’aigua, el foment de la biodiversitat urbana, la renaturalització de patis escolars, balcons i terrasses; programes de salut i natura i la creació d’aules de natura obertes a la ciutadania.

 
Finalment, en l’eix de les accions transversals està previst dur a terme un pla de governança i participació, que coordini a tots els agents implicats i garanteixi un funcionament participatiu, transversal i innovador. També hi ha un pla de comunicació i sensibilització per donar a conèixer el projecte i sensibilitzar la població en el valor de la natura i el respecte per l’entorn; i un pla de medició i seguiment que faciliti el control d’aspectes com l’evolució de la biodiversitat o la percepció de millora del benestar. 


Des de la Sorellona es duran a terme, entre altres accions, activitats d’educació i sensibilització ambiental, voluntariat i itineraris de descoberta.


Si voleu participar en accions de voluntariat, podeu escriure a voluntariat@sorellona.org 
Per altres activitats o dubtes sobre el projecte, podeu escriure a carla.juvinya@sorellona.org.

jpg amb GiroNat inclòs.jpg
bottom of page