top of page

Muntatge d’una tanca per a la protecció de la bassa del Bosc de Palau, Girona

El dissabte 20 d’octubre es va realitzar la 5a jornada de voluntariat ambiental del Programa de l'Associació La Sorellona i la Fundación Biodiversidad. La jornada matinal, en què hi van participar famílies i estudiants de biologia o ciències ambientals, va servir per muntar una tanca perimetral al voltant d’una bassa situada al Bosc de Palau, a Girona. Els voluntaris, equipats amb guants, aixades, pales i masses, van fer els 25 forats per clavar les estaques. Un cop fets els forats es va procedir a posar les estaques i clavar-les a cops de massa, i quan ja teníem la base de la tanca es va passar una corda per cadascuna de les estaques per tal de tancar el perímetre de la bassa. També vàrem aprofitar per podar vegetació propera a la bassa. Vàrem aprendre i riure plegats mentre es realitzava una acció de millora i conservació d’un entorn natural. La Sorellona té un conveni signat amb l’ajuntament de Girona per a procurar la conservació i manteniment del bon estat ecològic de la bassa del bosc de Palau. Al final de l’activitat vàrem aprofitar per fer un seguiment de fauna de la bassa i vàrem comptabilitzar 2 mascles i 2 femelles de tritó verd (Triturus marmoratus), i més de 10 larves de salamandra (Salamandra salamandra). Quan es realitzen aquestes activitats és molt important conèixer bé les espècies autòctones i treballar amb experts per no causar danys als individus que estan vius i tampoc a l'ecosistema.

Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay etiquetas aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page