top of page

Extracció de Ludwigia Peploides del riu Onyar

El diumenge 7 d'octubre, vam tornar l'Onyar a retirar una planta exòtica que ja fa temps que s'ha estès per les aigües i ribes d'aquest riu. La Ludwigia peploides, com s'anomena l'espècie en qüestió, és una planta ornamental procedent, la gran majoria de casos, d'aquaris i peixeres i es caracteritza per la seva facilitat de reproduir-se i espargir-se.


Malgrat que el dia començà rúfol i amb algun plugim, més d'una vintena de persones assistiren a la cita amb moltes ganes de fer feina, aprendre i passar una bona estona realitzant un servei a la comunitat. El primer que calia fer, doncs, era posar-se l’equipament, conèixer la planta invasora i com calia manipular-la per extreure-la. És per això que se'ls donà botes d'aigua, algun salabret, bosses de ràfia i es realitzà una petita xerrada informativa. Amb la lliçó apresa i les tasques repartides, ja podem posar les mans al fang! Tothom va agafar el seu rol, els més grans aventurant-se a les zones més profundes a arrencar Ludwigia, els més menuts que, armats amb els seus salabrets, anaven “pescant” i retirant del riu les restes de fulles, tiges o flors que suraven per sobre la superfície, i un grup fora de l’aigua que anava apilant les plantes, per retirar-la posteriorment com a residu vegetal (tasca realitzada per l’ajuntament).


Després de tres hores d'intensa activitat es va poder eliminar una gran quantitat de Ludwigia de l’Onyar. Des de petits rebrots que ja havien tornat a créixer des de la primera jornada - un mes enrere -, fins a noves zones on la planta formava autèntiques catifes damunt l'aigua. Una tasca que contribuí a reduir l'extensió i distribució d'aquesta planta que ja era predominant en tota aquella zona del riu.


Per concloure la jornada i agrair la participació de les persones voluntàries, totes juntes vam gaudir d'un bon aperitiu a càrrec de l’organització i amb el que es van poder recuperar forces mentre intercanviàvem sensacions i anècdotes de l'experiència. Aprofitem, per agrair públicament a totes les persones que van assistir a la jornada i que van realitzar una tasca tan important com és el control de les espècies invasores.


Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page