top of page

Extracció de nàiades exòtics al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter

El diumenge 30 de setembre, es va realitzar la tercera jornada de voluntariat ambiental del Programa de l'Associació La Sorellona i la Fundació Biodiversitat.

La jornada matinal, en què hi van participar famílies i estudiants de biologia o ciències ambientals, va servir per extreure nàiades exòtiques d'un reg prop de la localitat de Pals (Girona), aprendre i riure, mentre es realitzava una acció de millora i conservació d’un entorn natural. Aquesta espècie invasora que probablement ha arribat a causa de la seva comercialització, utilitzada per filtrar estanys de jardins particulars, causa problemes per al desenvolupament de les espècies autòctones, que estan patint un col·lapse en l'última dècada.

Els voluntaris equipats amb neoprens, escarpins i guants, van entrar al reg i de sota el fang, on es troben els musclos, van treure més de 300 nàiades invasores (Sinanodonta woodiana); i es van comptabilitzar 50 nàiades autòctones del gènere Unio mancus i Anodonta anatina. A més també es van trobar gran quantitat de Corbicula Fluminae, un cloïssa asiàtica també invasora.

Quan es realitzen aquestes activitats és molt important conèixer bé les espècies autòctones i invasores, i treballar amb experts per no causar danys als individus que estan vius i tampoc a l'ecosistema.

Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay etiquetas aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page