top of page

Els nostres projectes són...

Disseny i realització d'activitats d’educació ambiental, que tenen com a objectiu principal la descoberta de la natura.

La Sorellona treballa en l’àmbit de les aigües continentals i intermareals: rius, rieres, aiguamolls, llacs, llacunes, recs, estanys...i també en l’àmbit de les aigües marines, al mar mediterrani.

També realitzem activitats en espais naturals protegits i espais de la xarxa Natura 2000, que ens permeten donar a conèixer el sistema de gestió i conservació d’aquest indrets i divulgar i promoure la necessitat de tenir-ne cura.

IMG_20210414_101450_2.jpg

Es tracta d’un projecte propi, centrat en la conservació de l’espinós (Gasterosteus aculeatus), així com dels seus hàbitats i espècies acompanyants d’interès, sobretot herpetofauna i invertebrats. Aquest projecte arrenca amb força, ja tenim programades algunes de les activitats de primavera: xerrades de sala, pícnic i descoberta del riu!! Ajuda’ns a conservar l’espinós, un peix emblemàtic dels nostres rius!!!

Aprenem a estimar la natura, a través del joc, la descoberta del medi, i la convivència amb altres infants o joves. Ens agrada compartir vivències singulars i úniques al bell mig dels paratges  més emblemàtics del nostre país. Encara t'ho estàs pensant? Au vinga t'estem esperant!

Saps qui són els teus veïns més salvatges? T'agradaria acostar la biodiversitat al teu balcó?

Vine a descobrir la natura que tens al costat de casa.

Organitzem casals de natura a Centre cívics, escoles, etc, durant les vacances escolars; Setmana Santa, juny, juliol i setembre.

20171125_111000.jpg

El Planter de la Sorellona, és un projecte ideat per transmetre coneixements d’educació ambiental i natura a joves que participen a entitats vinculades amb el món del lleure a la ciutat de Girona.

El planter actualment es va sembrant amb més joves interessades en el projecte i amb noves idees per seguir creixent i aportant a la ciutat, a les entitats i al nostre entorn. Actualment doncs seguim "Sembrant el planter".

- VOLUNTARIAT AMBIENTAL -

 Remulla't per la biodiverrsitat

No saps què fer per ajudar a la conservació de l'entorn?

Amb la Sorellona trobaràs activitats de voluntariat ambiental per a totes les edats, ajuda’ns a conservar la biodiversitat del nostre país!

- Camps de treball

pel seguiment de la biodiversitat

Xarxa de camps de treball pel seguiment de la biodiversitat; tens entre 14 i 18 anys i t’agrada la natura? Vols deixar la teva petjada tot col·laborant en la conservació ?

 

Ajuda’ns a fer un bon seguiment de la biodiversitat! Apuntat als nostres camps de treball!

WhatsApp Image 2019-07-24 at 16.34.27 (1

Aquest projecte vol donar a conèixer els valors de la pesca artesanal com a professió i tradició, alhora que es difonen els valors naturals, culturals i econòmics  de la Costa Brava i es potencia la conservació i millora dels espais naturals marins del nostre litoral.

 

DiaMudialdelaigua.jpg
Foto riu Ter_edited.jpg

- GiroNat - 
Renaturalització de la ciutat

El projecte GiroNat és un projecte finançat pels fons europeus Next Generation a través de la Fundación Biodiversidad.

 

L’objectiu principal és fer un gir de 180º per transformar Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable. El projecte ha començat l’octubre de 2022 i s’acabarà el desembre de 2025.

Des de la Sorellona es duran a terme, entre altres accions, activitats d’educació i sensibilització ambiental, voluntariat i itineraris de descoberta.

photo_2021-04-22_10-54-31_edited.jpg

- espinoSOS -
 Educació i Sensibilització Ambiental

Els impactes de l’activitat humana han provocat una acusada regressió de l’espinós en els darrers anys.

 

L’objectiu d’aquest projecte és conscienciar de manera transversal a tota la societat, amb actuacions específiques enfocades a múltiples destinataris, que permetin abordar els reptes de la conservació de l’espinós des de tots els àmbits.

 

Aquest projecte s’emmarca en la línia estratègica d’educació ambiental del Projecte Escanyagats, un projecte de llarg recorregut impulsat per La Sorellona.

wetland.jpg

- LIFE RESQUE ALPYR -
 

LIFE RESQUE ALPYR té com a objectiu recuperar hàbitats aquàtics de muntanya millorant la conservació de diversos hàbitats/espècies objectiu en quatre localitats de la xarxa Natura 2000 de les regions biogeogràfiques alpines dels Pirineus i dels Alps. Els hàbitats objectiu inclouen onze hàbitats aquàtics o semiaquàtics. Els hàbitats objectiu i la majoria de les espècies tenen una distribució fragmentada de manera natural, es troben en petites àrees de tota la zona biogeogràfica alpina europea, i es veuen afectats per pressions antròpiques.

El projecte oferirà accions de conservació replicables i exportables, sensibilitzarà la gent i les parts interessades sobre els problemes de conservació del projecte i promourà la transferència del coneixement adquirit amb el projecte a altres zones d’alta muntanya i a les autoritats de conservació europees.

bottom of page